+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Vin med Montepulciano druen

af | aug 12, 2017

5/5 (2)

Montepulciano er en italiensk rødvin druesort, der dyrkes i både det centrale og sydlige Italien. Det er også en bjergby samt en kommune i den italienske provins Siena i Toscana.

Vin med Montepulciano druen

Montepulciano druer er en af de mest roste druesorter. Denne drue producerer den mest fantastiske vin Montepulciano d’Abruzzo.

Navnet på denne sort har en lighed med Vino Nobile di Montepulciano, men det er en helt anden toscansk vin, der er fremstillet af Sangiovese og andre druesorter, mens Montepulciano d’Abruzzo produceres udelukkende af Montepulciano.

Montepulciano er en fyldigt drue og har en større mængde af saft.

Skindet på Montepulciano druen er stærkt pigmenteret, og giver derfor en dyb og rig farve til de vine der fremstilles af den.

Montepulciano producerer en vin med en fantastisk dyb farve. Vinen har en moderat surhedsgrad og mærkbar alkoholindhold samt ekstrakter.

Læs mere om Montepulciano druen efter de lækre Carmenere vine

Montepulciano druens historie

Hvis man skal tro på vineksperterne, har Montepulciano sin oprindelse i Toscana. Den menes at være relateret til sangiovese.

Montepulciano blev derefter dyrket i hele det centrale og sydlige Italien, især i Abruzzo, Marche, Lazio, Umbrien, Apulien og Molise, men selv om den hedder Montepulciano, dyrkes denne druesort ikke nær landsbyen Montepulciano.

Hvis man skal tro på tallene, er Montepulciano i år 2004 beplantet i omkring 7.300 hektar. I år 2005 blev omkring 500.000 hl vin produceret af DOC, hvoraf 2/3 udelukkende blev produceret i Chieti provinsen.

Store vindistrikter

Montepulciano d’Abruzzo DOC distrikterne er spredt over hele Abruzzo regionen, fra foden af Appenninerne og helt ind i landet fra Adriaterhavet.

Montepulciano dyrkes i alle Abruzzos 4 provinser, nemlig: L’Aquila, Teramo, Pescara og Chieti. Hvor den maksimale mængde produceres i Chieti.

Gunstige betingelser for at dyrke Montepulciano

Alle vingårde der ligger på bjergsiden, består af kalkholdigt ler.

Det varme solskin over denne del af landet, støtter derfor væksten af Montepulciano. Og i øvrigt giver de tørre briser fra Adriaterhavet et gunstigere klima.

I det nordlige distrikt, hvor vinmarkerne Montepulciano falder sammen med Teramo og Pescara, er jorden mindre frugtbar.

Det har en større koncentration af kalksten og jernholdigt ler. Klimaet her er også køligt, så vinen der fremstilles her, er mere koncentreret.

Montepulciano er en sen modnet drue, og skal dermed bruge en bestemt form for klima og jord, som støtte til dens vækst. Druen er i stand til at producere store udbytter.

Montepulciano druens kendetegn

Montepulciano anerkendes for at producere vine med en dyb tone. Montepulciano d’Abruzzo er et eksempel på en dyb tonet vin.

Sammenlignet med andre vine, giver Montepulciano en mildere vifte af vin. Den har fine peber og krydder noter.

Denne vin beskrives ofte som “rustik”. Det er også en af de mest aromatiske vine. Den er mere gavesyreholdig og mindre syrlig.

Sammen med peber og krydder noterne, har vinen også jordnoter. Vinen minder om en intens blækfarve.

Cerasuolo

Cerasuolo er Montepulciano d ‘Abruzzo rosé stil. Cerasuolo betyder “kirsebærrød”. Den får sit navn fra vinens dybe, intense farve.

Vinens farve skyldes det rigeligt pigmenterede skind af druen Montepulciano.

Cerasuolo er en mellemfyldig vin. Den har en rig aroma, der er en blanding af appelsinskal, jordbær, tørrede kirsebær og kanel.

Montepulciano vine nydes generelt når de er unge, men denne kendsgerning skal ikke skjule, at der er potentiale for aldring i denne vin.

Vinen foretrækkes generelt ung, og den viser ikke nogen drastisk ændring i løbet af 10 år, og holder fint i ca. 20 til 30 år.

Retter der passer godt til Montepulciano

At finde mad der passer til Montepulciano er ikke et problem, da det er en mild og blød vin, der passer til mange madvarer, og er særdeles god til pasta i rød sovs.

Denne vin er et hit blandt dens favoritnydere, de har modtaget den med åbne arme og fortsætter med at gøre det. Den har dens retfærdige andel af fans over hele verden.

Synonymer

Montepulciano er også kendt som Cordyso, Cordisco, Cordiscio, Cordisio, Montepulciano Cordesco, Monte Pulciano, Premutico, Montepulciano di Torre de Passeri, Morellone, Sangiovetto, Sangiovese Cordisco, Sangiovese Cardisco, Primaticcio, Primutico, Sangiovetto, Uva Abruzzese Uva Abruzzi og Torre dei Passeri.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (2)

Giv dit High Five her: