+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Vin med Corvina druen

af | aug 8, 2017

5/5 (2)

Corvina er en rød druesort hjemmehørende på den italienske halvø. Sommetider nævnt som Corvina Veronese eller Cruina, hvor disse hovedsagelig dyrkes i Veneto distriktet i det nordøstlige Italien. De fremstilles også i Valpolicella og Bardolino, der støder op til Veneto.

Vin med Corvina druen

Da dette er en rød druesort, spænder smagene fra det frugtagtig til en blanding af sød-mandel.

Corvina druer anvendes også i mange blandinger, her skal nævnes vine som Bardolino og Valpolicella, der har en række blandinger fra Rondinella, Rossiglona og Molinara.

Nylig forskning har faktisk vist, at Corvina er en slægtning til mange andre druesorter, der er bemærkelsesværdige, som f.eks. Rondinella-druen, der er en anden rød druesort, der er hjemmehørende i Italien.

Læs mere om Corvina druen efter de lækre Corvina vine

Oprindelser og historie

Corvina druer er en gammel druesort, med en historie så flygtig som selve Veneto distriktet.

Dette distrikt har oplevet utallige regimeændringer og organiserede invasioner i fortiden.

Før i tiden var det kontrolleret af grækerne, før regionen blev overtaget af romerne i løbet af deres ekspanderende æra, indtil begyndelsen af middelalderen, da utallige barbariske og gotiske stammer bosatte sig her.

Habsburg æraen oplevede utallige udvekslinger af regeringer med Østrig i nord, det Italienske kongerige mod syd, og selvfølgelig den venetianske republik og en stor indtræden af osmanniske tyrkere fra Balkan under deres højdepunkt.

Corvina druer har således set mange modifikationer og ændringer, der afspejles i den nuværende æra.

Først noteret af Cassiodoro, dommer til Visigoth-lederen Theodorus, beskrev han vinen fremstillet af denne drue som sød.

Historikere foreslår, at vinen Cassiodoro drak, sandsynligvis var en tidligere version af Amarone og Recioto, der stadig fremstilles i dette distrikt.

Valpolicella selv er en kombination af gammel græsk og latinsk betydning, der betyder vin fra kældre.

Druen fortsatte med at blomstre og blev meget populær ved hjælp af det tilstødende handelscenter i Europa – Venedig, hvor den spredte sig til resten af Italien og nogle dele af Middelhavet, indtil Phylloxera-epidemien ramte.

I det 19. århundrede ødelagde denne epidemi næsten alle italienske vingårde, og nogle druer stod endda overfor udryddelse.

Corvina stod over for en trussel i løbet af denne tid, og det var kun tilfældigt, at nogle overlevede.

Efter slutningen af epidemien, var der en gradvis udvikling i dens produktionsproces, specielt i 1950’erne, da Corvina vine som Rocioto og Amarone fik et skub opad i popularitet.

Vinkultur og vinfremstilling

Corvina varianten modner ret sent i forhold til nogle andre druer i dette distrikt, men en passende modning resulterer i fremstilling af kvalitetsvin.

Dens tykke skind sikrer, at druerne er i stand at lufttørre nok, hvilket er afgørende for gavesyreindholdet.

Under vækstcyklussen er det vanskelig for den at spire, da den næsten er dækket af processen, pergola, der gør det muligt for en lang stok at udvikle flere knopper.

Efter plukning spredes druerne og får lov til at tørre, hvor de udvikler fenoler og sukker samt en koncentreret smag; de fleste Corvina vine anvender denne metode.

Nogle vinproducenter har også haft mulighed for at eksperimentere med deres opblødning og fermenteringsproces, ved at anvende processen med at lagre på tønder, hvor vinen får lov til at fermentere i lang tid på egetræsfade.

Det resulterer i vine, der har en karakteristisk tone af træet de blev gæret med, kombineret med en større frugtagtig smag af det færdige produkt.

Lange opblødningsperioder er også en god måde at udtrække mere farve på, og give et mere intens, frugtbart udseende til vinen.

Supplerende madvarer

Corvina er ligesom de fleste andre røde druesorter fra et sødt og alkoholisk sortiment.

De fleste vine der produceres af denne drue, er en blanding af frugt og stærke aromatiserede blandinger, der kan anvendes i madlavning og som en supplerende drink til italienske retter.

Tag en risotto og et glas Amarone vin, og du har en perfekt frokost med venner og familie.

Brug den til madlavning, f.eks. til at lave desserter, der har den bestemte “vinsmag i dem”.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (2)

Giv dit High Five her: